Máxima ontvangt directeur-generaal WTO

Vorsten

2014-09-08 05:28:00

DEN HAAG – Koningin Máxima verwelkomt maandag de directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), Roberto Azevêdo. Dit doet ze in haar hoedanigheid als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Azevêdo wordt eerst ontvangen door premier Mark Rutte en minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Daarna heeft de directeur-generaal een ontmoeting met de koningin. Zijn bezoek staat in het teken van het versterken van de samenwerking tussen Nederland en de WTO.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen ook dinsdag buitenlands bezoek. Het koningspaar ontvangt die dag de president van Myanmar op Paleis Noordeinde. President Thein Sein is komende week twee dagen in ons land.

NWO-Spinozapremies

Willem-Alexander heeft dinsdag nog een verplichting op de agenda staan. De koning is aanwezig bij de uitreiking van de NWO-Spinozapremies 2014. De uitreiking vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag, zo valt te lezen op de website van het Koninklijk Huis.

De NWO-Spinozapremie is de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap. Elk jaar worden er drie of vier in Nederland wonende onderzoekers geëerd met de prijs. Per winnaar is er 2,5 miljoen euro beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Staatssecretaris Sander Dekker zal de NWO-Spinozapremies uitreiken.


Meer Vorstenhuizen