Medewerkers onderzoekscentrum op corona getest voor bezoek Queen

Vorsten

15-10-2020 15:09:43

Koningin Elizabeth durfde het donderdag voor het eerst in maanden weer aan om op pad te gaan. De Queen (94) droeg tijdens haar bezoek aan het militair onderzoekscentrum Porton Down, net als prins William, zelfs geen mondkapje. Maar, zo weet de de Daily Mirror, alle medewerkers die de royals hebben ontmoet waren vooraf getest op het coronavirus.

De koningin zonderde zich de afgelopen maanden af en deed al haar officiële werkzaamheden op afstand vanuit Windsor Castle. Na advies van haar medisch team werd besloten dat het bezoek aan het centrum kon plaatsvinden na het nemen van maatregelen. Alle 48 medewerkers die in de buurt van Elizabeth en William zouden komen werden negatief getest.

Niet iedereen vond de beslissing van het tweetal om geen mondkapje te dragen verstandig. Zo twitterde royaltyverslaggever Omid Scobie, een van de auteurs van het recent verschenen boek over Harry en Meghan, dat het mogelijk een verkeerd beeld schetst. “Ik maak me zorgen dat mensen die de foto’s en video’s zien de achtergrond niet kennen. Nu in het grootste deel van het Verenigd Koninkrijk de maatregelen weer zijn aangescherpt was het een sterk beeld geweest om leiders met mondkapjes te zien.”


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord