Albert en Charlène steunen virtuele 24 uur van Le Mans

Vorsten

14-06-2020 12:40:01

Prins Albert II van Monaco en zijn vrouw prinses Charlène hopen dit weekeinde een fiks bedrag binnen te halen met hun steun voor de virtuele 24 uur van Le Mans. Het prinselijk paar steunt een eigen team met Francesco Castellacci, Giancarlo Fisichella en Tony Mella, die samenwerken met Felipe Massa in Brazilië.

Zij rijden vanachter de simulator in hun Ferrari nummer 54. Die heeft als naam ‘Samen sterk’ (‘Strong together’) naar de actie die de stichting van prinses Charlène tijdens de coronacrisis is begonnen om mensen te helpen.

De door het prinselijk paar gesteunde coureurs die virtueel strijd leveren met nog 49 equipes, kunnen worden gesponsord en de opbrengst van de inzamelingsactie is voor het internationale onderzoek naar een vaccin tegen het coronavirus en de universele beschikbaarheid van een eventueel gevonden vaccin.

Prins Albert en prinses Charlène waren zaterdagmiddag samen met hun kinderen prins Jacques en prinses Gabriella aanwezig bij de eveneens virtuele start van de 24-uurs uithoudingsrace die vanwege de coronacrisis dit jaar niet in het echt kan worden verreden. De virtuele race eindigt zondagmiddag.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.