Albert en Charlène wensen Monaco mooie feestdag

Vorsten

2020-11-19 13:40:16

Prins Albert heeft samen met zijn gezin een korte videoboodschap opgenomen waarin hij de bevolking van Monaco en de mensen die er wonen en werken een prettige nationale feestdag wenst. “Bonne fête nationale” zeggen Albert, Charlène en hun tweeling Jacques en Gabriella. Prins Albert kwam in 2005 op deze dag, 19 november, op de troon.

De opname is donderdag gemaakt in de paleiszaal van waaruit de prinselijke familie normaal gesproken vanuit de geopende ramen zwaait naar de feestvierders op het paleisplein. Maar die ‘balkonscene’ kan dit jaar vanwege de beperkende coronamaatregelen niet plaatsvinden.

“In tegenstelling tot andere jaren is het is niet mogelijk om op de nationale feestdag voor u te verschijnen op het paleisplein vanwege de gezondheidscrisis in het vorstendom en de omringende landen”, aldus Albert. “De prinses, mijn kinderen en mijn familie zijn zoals uw weet in gedachten bij u en hopen dat we elkaar weer in normale omstandigheden kunnen ontmoeten.”

Feestdienst

Albert en Charlène hadden eerder op de dag in de kathedraal van Monaco samen met prinses Caroline de plechtige feestdienst bijgewoond ter gelegenheid van de nationale feestdag. Ook een aantal kinderen van Caroline en prinses Stéphanie waren met hun partners aanwezig. In de kerk moest iedereen een mondkapje dragen, hetgeen bij de communie-uitreiking tot nogal wat onhandige situaties leidde.

De kathedraal was maar ten dele gevuld en het nationaal orkest van Monaco leverde dit keer geen bijdrage omdat er met inachtneming van de afstandsregels geen plaats was. Het jeugdkoor zong wel, mét mondkapjes waarmee de afgelopen dagen extra was geoefend.


Meer Monaco

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek