Albert II opent consulaat-generaal in Peking

Vorsten

19-08-2014 10:53:00

PEKING – Prins Albert II van Monaco heeft zijn bezoek aan de dit weekeinde begonnen 2e Jeugd Olympische Spelen in Nanjing afgesloten en is doorgereisd naar de Chinese hoofdstad Peking. Daar heeft de vorst een ontmoeting met de Chinese milieu-activist Ma Jun, winnaar van de Goldman Prijs. Verder opent prins Albert in Peking het nieuwe consulaat-generaal van het vorstendom en de ‘Monaco salon’.

Beide zijn opgezet in samenwerking met de Parkview Group en de Prins Albert II Stichting, aldus een mededeling van het prinselijk paleis. Het biedt Monaco de mogelijkheid zich beter te presenteren in de volksrepubliek.

Prins Albert, die sinds zaterdag in China verblijft en zondag een ontmoeting had met de Chinese president Xi Jinping, heeft de afgelopen negen jaar sinds zijn troonsbestijging in 2005 veel gedaan om het piepkleine Monaco (31.000 inwoners) op de kaart te zetten in China (1,4 miljard). Hij heeft het land al een aantal keren bezocht. Volgens de Chinese president Xi kan worden geleerd van Monaco’s kennis op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid.

Meer Monaco