Prins Albert II bij Jeugd Olympische Spelen

Vorsten

17-08-2014 16:44:00

NANJING – Prins Albert II van Monaco heeft zondag in Nanjing een ontmoeting gehad met president Xi Jinping van China. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua. De Chinese president prees de uitstekende relaties met het minivorstendom, waarmee in 2005 diplomatieke betrekkingen werden aangeknoopt.

Prins Albert is in China voor de tweede editie van de Jeugd Olympische Spelen, die zaterdag in zijn aanwezigheid door president Xi Jinping werden geopend. Aan de spelen nemen sporters deel in de leeftijd van vijftien tot en met achttien jaar. Tegenover de president sprak Albert zijn waardering en lof uit voor de ceremonie.

De Chinese president verzekerde Albert dat China geïnteresseerd is in goede betrekkingen met alle landen, ongeacht of ze nu groot of klein, rijk of arm, sterk of zwak, zijn. “Alle leden van de internationale gemeenschap zijn gelijk en moeten elkaar met respect en gelijkwaardig behandelen”, aldus Xi.

China wil de samenwerking met Monaco op het gebied van groene economie, milieu, financiële diensten en duurzame ontwikkeling vergroten, zei de president tegen prins Albert. Op zijn beurt vond hij het tijd dat de jeugd van Monaco wordt aangemoedigd Chinees te leren en meer te leren over de Chinese cultuur om het wederzijds begrip en de vriendschap te vergroten.


Meer Monaco

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord