Monaco neemt afscheid van Elizabeth-Ann de Massy

Vorsten

17-06-2020 18:39:50

De prinselijke familie van Monaco heeft woensdag in de kathedraal van het vorstendom afscheid genomen van een van haar kleurrijkste leden, Elizabeth-Ann de Massy. Zij overleed een week geleden op 73-jarige leeftijd.

Elizabeth-Ann was een nichtje van vorst Albert II en zijn zussen Caroline en Stéphanie. Zij was een dochter van prinses Antoinette, de oudere zus van Alberts vader en voorganger vorst Rainier III. Elizabeth-Ann vervulde verschillende publieke functies in Monaco. Zo was ze onder meer voorzitter van de tennisfederatie en vicepresident van de Monte Carlo Country Club.

Vanwege de beperkende maatregelen die zijn ingesteld om verspreiding van het coronavirus in te dammen, was de begrafenismis besloten. Alleen de familie en een kleine groep genodigden waren welkom in de kathedraal. Het publiek, dat de afgelopen dagen in het prinselijk paleis afscheid had kunnen nemen, was gevraagd weg te blijven.

De prinselijke familie was vrijwel compleet, en ging gekleed in het zwart mét veelal zwarte of blauwe mondkapjes, met daarop het wapen van Monaco. Albert en echtgenote prinses Charlène, alsmede de prinsessen Caroline en Stéphanie – van wie Elizabeth-Ann de peettante was – en ook hun kinderen waren bij de uitvaart aanwezig. Aan het einde van de mis werd het stoffelijk overschot bijgezet in de Vredeskapel in de kerk.

Meer Monaco