Paleiswacht Monaco weer in vol tenue

Vorsten

19-06-2020 17:39:33

De Caribiniers du Prince hebben vrijdag de traditionele, ceremoniële wisseling van de wacht voor het prinselijk paleis op de rots van Monaco hervat. Vanwege de coronacrisis was die ceremonie in maart naar de binnenplaats van het ‘Palais princier’ verplaatst, zonder publiek en zonder franje.

De caribiniers, het 119 man tellende ‘leger’ van Monaco, hoefden zelfs hun ceremoniële uniform niet aan, wat sinds de Eerste Wereldoorlog, toen pensionado’s en burgers de bewaking overnamen, niet meer was voorgekomen.

Vorst Albert II keek vrijdag vanuit een van de ramen van het paleis toe hoe de wisseling van de wacht weer op de gebruikelijke wijze plaatsvond. De caribiniers droegen wel mondkapjes en van het muziekkorps waren alleen de trommelaars meegekomen. De trompettisten bleven binnen.

Publiek is ook weer welkom, mits iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar blijft en een mondkapje draagt, zo liet het paleis in een mededeling op sociale media weten. Dat laatste lukte nog niet helemaal, getuige de foto’s die van de ceremonie werden gedeeld.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.