Pierre Casiraghi ster van zeilwedstrijden

Vorsten

04-08-2016 12:38:00

zeilwedstrijden

De ster van de zeilwedstrijden om de 35e editie van de Koningsbeker bij Palma op Mallorca is niet koning Felipe – die heeft deze week nog geen meter gevaren dit jaar – maar Pierre Casiraghi, de zoon van prinses Caroline van Hannover en Monaco.

Hij neemt met de catamaran Malizia deel aan de zeilstrijd. Casiraghi heeft in korte gesprekken met Spaanse media gezegd te genieten van zon, zee en wind bij Mallorca. Als hij het goed doet, is er een kans dat koning Felipe hem zaterdag een trofee kan overhandigen bij de Real Club Náutico.

Felipe zelf heeft nog geen tijd gehad aan boord te gaan van het zeilschip Aifos – de naam van zijn moeder Sofia achterstevoren geschreven. De koning had de afgelopen dagen staatszaken af te handelen, zoals een onderhoud met demissionair premier Mariano Rajoy in Madrid op woensdag.

Felipe hervat donderdag een deel van zijn traditionele vakantieverblijf op Mallorca. Mogelijk dat hij nog aan enkele races kan deelnemen. Donderdagavond is er een fotosessie met de kinderen Leonor en Sofia bij zomerresidentie Marivent.

Meer Monaco