Prins Albert bezoekt nieuw vaccinatiecentrum Monaco

Vorsten

25-01-2021 19:41:05

Prins Albert II is maandag op bezoek gegaan in het nieuwe coronavaccinatiecentrum in Monaco. Dat is ingericht in het expositie- en congrescentrum Grimaldi Forum. Vanaf maandag kunnen daar dagelijks zeshonderd mensen ingeënt worden tegen het coronavirus.

In Monaco worden eerst inwoners van boven de 65 jaar en mensen met ernstige gezondheidsproblemen geprikt. Prins Albert kwam op de 43e verjaardag van zijn vrouw prinses Charlène naar het Forum. Onder meer premier Pierre Dartout kwam met hem mee. Die had als 66-jarige kort na nieuwjaar al een prik gehad.

“We hopen dankzij dit centrum mensen die zich willen laten vaccineren zo snel mogelijk te helpen”, aldus prins Albert tegen lokale media. “We doen er alles aan om tijdig voldoende doses te hebben. Ik kan u verzekeren dat hiervoor alle diensten aanwezig zijn.”

Albert ontzenuwde ook berichten dat Monaco op het punt stond weer in lockdown te gaan gezien het stijgende aantal besmettingen. De prins zei dat hoewel waakzaamheid geboden was, het Princess Grace-ziekenhuis het hoofd boven water kon houden. “Het ziekenhuis is absoluut niet overbelast”, aldus de prins.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.