Prins Albert krijgt sleutel van de stad Sarajevo

Vorsten

09-10-2020 16:54:58

Prins Albert II van Monaco heeft vrijdagmorgen uit handen van burgemeester Abdulah Skaka de symbolische sleutel van Sarajevo ontvangen. Albert arriveerde donderdag in de Bosnische hoofdstad vanuit Servië, waaraan hij een kort officieel bezoek had gebracht.

De vorst had zowel in Sarajevo als eerder in Belgrado een eigen interpretatie van de corona-adviezen. De ene keer schudde hij langdurig handen en pakte hij mensen bij arm of schouder, om daarna weer braaf afstand te houden en een mondkapje op te doen. Bij de overhandiging van de sleutel in het gemeentehuis koos hij voor de eerste optie. Geen mondkapje en handenschuddend. De prins maakte ook een wandeling door de straten van het centrum van Sarajevo, en bezocht een traditioneel koffiehuis. Ook daar nam hij geen voorzorgsmaatregelen.

Albert, die zelf eerder dit jaar besmet is geweest met het virus, was donderdagavond mede als vertegenwoordiger van het Internationaal Olympisch Comité al aanwezig bij de heropening van het museum dat is gewijd aan de Olympische Winterspelen die in 1984 in Sarajevo werden gehouden. Het museum werd 28 jaar geleden verwoest tijdens de burgeroorlog die in Bosnië-Herzegovina woedde nadat de federale staat Joegoslavië begin jaren negentig uiteen was gevallen.

IOC-baas Thomas Bach woonde de opening bij via een videoverbinding. Prins Albert (62) heeft zelf op het onderdeel bobslee vijf keer deelgenomen aan de Winterspelen. Zijn eerste deelname was in Calgary in 1988, vier jaar na de winterspelen in Sarajevo.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.