Prins Albert maakt sportprijs voor Lionel Messi bekend

Vorsten

18-12-2020 20:24:34

Lionel Messi, de Argentijnse voetballer van FC Barcelona, is vrijdag uitgeroepen tot ‘kampioen van vrede’. De bekendmaking gebeurde door prins Albert II van Monaco. Die opende in het prinselijk paleis de envelop met de naam van de winnaar van de prijs van ‘Peace and Sport’.

‘Bij Peace and Sport eren we degenen die hun invloed gebruiken om een blijvende impact op de samenleving te creëren en bij te dragen aan een betere en vreedzamere wereld’, aldus prins Albert, zelf lid van het Internationaal Olympisch Comité. ‘Wij geloven dat het voorbeeld dat hij geeft als rolmodel voor fair play op het veld en ook zijn sociale bijdrage een echte impact heeft in de huidige samenleving.’

De jury verwees daarmee onder meer naar de Messi Foundation, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het uitvoeren van daden van solidariteit en sociale betrokkenheid. De gehele prijsuitreiking was dit jaar digitaal en Lionel Messi had de onderscheiding al ontvangen, zodat hij er mee kon poseren en een kort dankwoord kon uitspreken aan het adres van prins Albert en Joël Bouzou, in 2008 oprichter van de organisatie ‘Peace and Sport’.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.