Albert naar Water Forum in Zuid-Korea

Vorsten

13-04-2015 11:16:00

DAEGU – Prins Albert van Monaco neemt deze week deel aan het Wereld Water Forum 2015 in de Zuid-Koreaanse stad Daegu. De prins werd zondag ontvangen door president Park Geun-hye van Zuid-Korea, samen met andere deelnemers van de top, zoals de presidenten van Ethiopië, Turkmenistan, Tadzjikistan en Hongarije.

Prins Albert woont namens zijn eigen stichting sessies bij over onder meer het hergebruik van afvalwater en het beheer van watervoorraden.

Namens Nederland is minister Melanie Schultz van Haegen afgereisd naar Azië om deel te nemen aan de zevende editie van het Wereld Water Forum. De minister van Infrastructuur en Milieu leidt een Nederlandse delegatie van zeventig Nederlandse waterexperts die deze week met 30.000 professionals uit de hele wereld praten over klimaat- en waterproblemen en de voorbereiding op watergerelateerde rampen.

Schultz spreekt in Daegu over de financiering van infrastructuur, en als panellid over een waterveilige wereld en duurzame economische groei.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.