Prins Albert neemt kinderen mee naar klimaattop Glasgow

Vorsten

30-10-2021 18:41:22

Prins Albert van Monaco neemt zijn kinderen mee naar de klimaattop COP26 in Glasgow. De tweeling prins Jacques en prinses Gabriella zullen volgens de royal “een eigen programma” afwerken, vertelde hij aan het blad People.

Gabriella en Jacques, beiden 7 jaar, hebben vakantie en Albert wilde ze niet alleen achter laten. Hun moeder, prinses Charlene, is nog in Zuid-Afrika. Daar herstelt ze van een neusoperatie.

De kleine royals zullen volgens Albert musea en allerlei bezienswaardigheden in Glasgow bezoeken. Albert denkt dat de aanwezigheid van Jacques en Gabrielle waardevol kan zijn voor ze. “Maar het is duidelijk dat je ze op die leeftijd niet overal mee naartoe kunt nemen”, legt hij uit. “Ze gaan zich vervelen als het te officieel is.”

Het bezoek aan Glasgow is voor de tweeling ook een leerproces. Albert wil ze op deze manier langzaam kennis laten maken met het vervullen van hun taken, zoals het bijwonen van verschillende officiële bijeenkomsten. De prins wil wel dat zijn kinderen de tijd krijgen om te wennen aan hun toekomstige leven. “Ze moeten de kans krijgen zelf te ontdekken dat het vervullen van officiële taken ook leuk kan zijn.”

Meer Monaco