Prins Albert op werkbezoek bij omstreden viroloog

Vorsten

07-07-2020 15:49:44

Prins Albert II van Monaco heeft dinsdag in het Franse Marseille een werkbezoek gebracht aan het Institut Hospitalo-Universitaire Méditerranée. Daar ontmoette hij de omstreden directeur van het instituut voor infectieziekten, de viroloog en professor Didier Raoult. Met hem sprak de vorst van Monaco over de bestrijding van het coronavirus.

Didier Raoult (68), wiens uiterlijk in de media wordt beschreven als dat van een oude rocker, heeft de afgelopen maanden wereldwijd opzien gebaard door coronapatiënten te behandelen met een mix van hydroxychloroquine, bekend van het malariamiddel chloroquine, en het antibioticum azithromycine. Volgens hem kon hij daarmee patiënten genezen.

De bewering van Raoult werd van alle kanten in twijfel getrokken. Hij werd zelfs een ‘witchdoctor’ genoemd in wetenschapspublicaties en Franse autoriteiten tikten hem op zijn vingers over zijn stellige uitspraken die niet wetenschappelijk onderbouwd waren, al was Raoult het daar niet mee eens. Onder meer de presidenten van Amerika en Brazilië zagen echter veel in het gebruik van het antimalariamiddel en verwezen graag naar de Franse professor.


Meer Monaco

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord