Prins Albert spreekt op klimaatconferentie

Vorsten

2015-07-22 10:29:00

PARIJS – Prins Albert van Monaco heeft dinsdag een toespraak gehouden op een klimaatconferentie in Parijs. De conferentie was georganiseerd door de Franse president François Hollande.

Prins Albert was één van de sprekers op de Sommet des Consciences pour le Climat, die werd gehouden in de aanloop naar de grote klimaatconferentie van de Verenigde Naties, die in december in Parijs plaatsvindt. Er waren ook toespraken van onder anderen de Ierse president Michael Higgins, de voormalige gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger en de voormalige secretaris-generaal van de VN Kofi Annan.

Albert had in Parijs ook een ontmoeting met Ségolène Royal, de Franse minister van Ecologie, Duurzame Ontwikkeling en Energie. Hij zet zich al langer in voor het mileu. Zo richtte hij de Prince Albert II Foundation op, die zich richt op bescherming van het mileu en duurzame ontwikkeling.


Meer Monaco

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.