Prins Albert steunt initiatief Ursula von der Leyen

Vorsten

2020-05-04 18:42:50

Monaco steunt het initiatief van de Europese Unie om geld in te zamelen voor de gezamenlijke strijd tegen het coronavirus. Dat zei vorst Albert II maandag in een videoboodschap aan voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Hij prees haar voor de donorconferentie die maandag online wordt gehouden. “Deze crisis vraagt om solidariteit”, aldus Albert.

Het was in eerste instantie de bedoeling 7,5 miljard euro op te halen. Maandagavond stond de teller op 7,4 miljard. Dat betekende een ongekende mondiale samenwerking voor een mondiaal publiek goed, aldus Von der Leyen, al voegde ze eraan toe dat nog veel meer nodig is.

Het geld is bestemd voor de ontwikkeling van vaccins, behandelingen en tests voor Covid-19. Met de inzameling onder landen en instellingen moet zeker worden gesteld dat een betaalbaar vaccin voor de hele wereldbevolking beschikbaar zal zijn.

“Dat doel steunen wij van harte”, zei Albert, die zelf besmet is geweest met het coronavirus, maar daar snel van genas. Zonder vaccin blijft de hele wereld kwetsbaar. We moeten gezamenlijk en verenigd deze uitdaging overwinnen.”


Meer Monaco

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!