Prins Albert troost Leclerc en feliciteert Verstappen

Vorsten

2021-05-23 17:59:25

Prins Albert van Monaco heeft zondagmiddag Max Verstappen gehuldigd als winnaar van de Grote Prijs van Monaco. De Nederlandse Formule 1-coureur was op het stratencircuit oppermachtig.

Albert was de hele dag aanwezig bij het evenement. Hij had zijn kinderen, prins Jacques en prinses Gabriella, mee. Nog voor de race begon moest Albert al in actie komen. Hij voerde een gesprekje met de teleurgestelde coureur Charles Leclerc. Hij zou, in zijn thuisstad, van poleposition vertrekken. Hij kreeg op weg naar de startopstelling te maken met versnellingsbakproblemen. “Nee, nee, nee, nee. De versnellingsbak, jongens”, zei Leclerc over de boordradio. De Monegask sloeg even zijn handen voor het vizier van zijn helm.

Op foto’s is te zien hoe Albert een onderonsje heeft met Leclerc. Na de race verlegde hij zijn aandacht naar Verstappen. Die kon niet wachten om de trofee uit handen van de prins in ontvangst te nemen. Tijdens een interview zwaaide hij zelfs even naar de royal. Die stond toen al op het podium klaar om Max te feliciteren.


Meer Monaco

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?