Prins Albert zoekt politie op bij afgesloten grens

Vorsten

01-01-2021 12:56:09

Prins Albert van Monaco is er net als koning Willem-Alexander op oudejaar op uit gegaan. In plaats van een kijkje te nemen bij de hulpdiensten, zoals de Nederlandse koning deed in Den Haag, zocht Albert de politie op die ervoor moest zorgen dat geen ongewenste bezoekers het vorstendom binnenkwamen.

Monaco had namelijk bepaald dat alleen de eigen inwoners en toeristen met een bevestigde hotelboeking de jaarwisseling in het ministaatje konden doorbrengen. Bezoekers waren vanaf 19.00 uur voor één keer niet welkom in een poging om feesten en dergelijke te voorkomen. Op oudejaarsavond gold er als onderdeel van de coronamaatregelen ook een avondklok die alleen voor restaurants enigszins werd opgerekt.

Prins Albert ging onder meer met zijn premier naar de controleplekken om te zien hoe de politie het werk uitvoerde. Het was niet altijd eenvoudig omdat Monaco niet echt een duidelijke grens heeft met de naast gelegen Franse kustplaatsen. De prins was echter tevreden over de inzet, die wel fikse files tot gevolg had.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.