Prinses Charlène oefent bij Corsica voor zeefietsrace

Vorsten

28-08-2020 20:12:17

Prinses Charlène van Monaco was vrijdag voor de kust van Calvi, een plaats aan de noordwestkust van het Franse eiland Corsica, hard aan het trainen op haar zeefiets. Met dit vervoermiddel wil de echtgenote van prins Albert II in het weekeinde van 13 september over de Middellandse Zee naar het 180 kilometer verder gelegen Monaco fietsen.

Prinses Charlène, een voormalig olympisch zwemster voor Zuid-Afrika, vraagt met de door haar bedachte ‘Calvi-Monaco Water Bike Challenge’ aandacht voor zwemvaardigheid, het voorkomen van verdrinken en veiligheid in het water. Dat zijn ook doelen van haar stichting.

De prinses brengt twee teams bij elkaar die onder de namen ‘Serenity’ en ‘Notorious’ de uitdaging met de ‘sea bikes’ aangaan. Charlène heeft in elk geval één notoire deelnemer weten te strikken: de Ier Conor McGregor, een voormalig mixed martial arts kampioen en bokser. Met hem was de prinses vrijdag ook aan het trainen. Ook de Franse oud-Olympisch zwemkampioen Yannick Agnel doet mee.

Een zeefiets of sea bike lijkt eigenlijk op een op twee drijfvlotten of pontons (‘floaters’) gemonteerde hometrainer. De vlotten zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als een surfboard en volgens de fabrikant haalt de zeefiets snelheden van 20 tot 25 kilometer per uur. De teams hebben twee dagen uitgetrokken voor de overtocht.


Meer Monaco

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord