Stéphanie en Albert bezoeken screeningscentra Monaco

Vorsten

27-05-2020 20:14:50

Prinses Stéphanie heeft woensdag in de Espace Leo Ferré een bezoek gebracht aan het serologische screeningscentrum dat Monaco heeft opgezet om de hele bevolking te testen op Covid-19. Alle inwoners van het vorstendom hebben een uitnodiging gekregen om in de komende dagen langs te komen. Om te voorkomen dat iedereen tegelijk komt gaat het testen, dat op twee plaatsen gebeurt, op alfabetische volgorde.

De gezondheidsdienst van Monaco gebruikt een zogenoemde ‘Rapid Diagnostic Guidance Test’, waarbij een druppel bloed wordt afgenomen en binnen tien minuten kan worden afgelezen of zich antistoffen in het bloed bevinden. Het testen dat een week geleden begon, is gratis en gebeurt op vrijwillige basis. Regering en vorst Albert II dringen er bij de bevolking echter wel op aan om zich te laten screenen. De hoop is dat de komende twee weken dagelijks vierduizend mensen getest kunnen worden.

Nadat iedereen een kans heeft gehad, worden ook de naar schatting 90.000 forensen uitgenodigd – mensen die in Monaco werken en in Frankrijk of Italië wonen. Prins Albert, die zelf besmet is geweest met het coronavirus, bezocht de twee centra dinsdag en liet zich – om het goede voorbeeld te geven – ook prikken. Zijn jongste zus Stéphanie kwam ook om te kijken hoe de vrijwilligers van het Fight Aids Monaco, waarvan zij de beschermvrouw is, hielpen bij het afnemen van de bloedmonsters.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.