Tweede kind Catherine kan rekenen op aandacht

Vorsten

29-12-2014 18:03:00

DEN HAAG – Geen koninklijke baby zal komend jaar zoveel aandacht trekken als het kind dat prins William en zijn vrouw Catherine in april verwachten. De mediahysterie zal zeker minder zijn dan voor hun eersteling prins George, maar de geboorte van de toekomstige reserve voor de Britse troon zal zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. Catherine wordt nu al bij iedere stap buiten de deur scherp in de gaten gehouden en dat wordt de komende maanden alleen maar meer.

Wat dat betreft heeft de Zweedse prinses Madeleine het makkelijker. Haar tweede kind wordt in de zomer verwacht en staat veel verder van de troon dan het broertje of zusje van George. Bovendien woont Madeleine in New York en daar kan ze redelijk uit zicht blijven van de Zweedse media. Daarnaast is het Zweedse koningshuis anders dan de Britse Windsors geen ‘wereldmerk’ waarvoor van Papoea Nieuw Guinea tot Amerika belangstelling bestaat.

Zweden heeft komende zomer nog een koninklijk evenement om naar uit te kijken. Prins Carl Philip trouwt op 13 juni met Sofia Hellqvist. De maand juni is favoriet als trouwmaand bij het Zweedse koningshuis: koning Carl Gustaf, kroonprinses Viktoria, prinses Madeleine en nu dus ook prins Carl Philip kozen voor die zomermaand.

In Monaco is prinses Charlène aan het bijkomen van de bevalling van haar tweeling Gabriella en Jacques en maakt prins Albert plannen voor de doopplechtigheid. Zijn zus prinses Caroline kan in 2015 een nieuw kleinkind verwelkomen, zo hebben diverse Franse media bericht. Tatiana Santo Domingo, echtgenote van haar zoon Andrea Casiraghi, verwacht haar tweede. Daarnaast staat er volgens dezelfde bronnen in april ook een bruiloft op de rol: die van Pierre Casiraghi en Beatrice Borromeo.


Meer Monaco

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft