Foto’s: Tweeling van Albert en Charlene in uniform op balkon

ANP

19-11-2019 14:10:00

Het is feest in Monaco. Op 19 november wordt jaarlijks de ‘Dag van de prins’ gevierd met een mis in de kathedraal van Monaco, een militair defilé bij het paleis en ter afsluiting een vuurwerkshow in de avonduren.

Lees door onder de foto’s

Prins Albert en prinses Charlene verschenen ook dit jaar samen met hun tweeling prinses Gabriella en prins Jacques op het balkon. Gabriella en Jacques, die in december vijf jaar worden, zwaaiden met vlaggen terwijl de militaire parade voorbijtrok. Prins Jacques droeg voor de gelegenheid een uniform, compleet met witte handschoenen. Prinses Gabriella viel op met een rode baret.

Charlène is onberispelijk als altijd, in kraakhelder wit ensemble.

Monaco staat elk jaar op 19 november stil bij de feestdag van de heilige Rainier, naar wie de vader van prins Albert II is vernoemd. Bij zijn troonsbestijging in 2005 besloot Albert die datum te behouden als nationale feestdag als eerbetoon aan zijn vader.

Samen met Charlène kijken prinsessen Caroline en Stéphanie hoe prins Albert de ceremoniële handelingen uitvoert op het plein van het paleis.

Team Monaco! Zoals altijd een grote opkomst op de Nationale Dag. V.l.n.r. Marie Chevallier, echtgenoot Louis Ducruet, Beatrice Borromeo, echtgenoot Pierre Casiraghi, Alexandra van Hanover.

Op het balkon mogen alle (klein)kinderen ook even over de rand kijken.

Pierre Casiraghi, Tatiana en echtgenoot Andrea Casiraghi tussen de rood en witte bloemen, de kleuren van de Monegaskische vlag.

Meer Monaco