Uma Thurman geeft prins Albert van Monaco klimaatprijs

Vorsten

30-01-2020 14:40:02

Prins Albert van Monaco krijgt op 6 februari een Lifetime Achievement Award voor zijn tomeloze inzet om de natuur en de wereldzeeën te beschermen. Hij krijgt de prijs uit de handen van actrice Uma Thurman op het Global Ocean Gala dat die dag in Hollywood plaatsvindt.

De vorst richtte in 2006 zijn Foundation op die de afgelopen vijftien jaar bijna zeshonderd projecten lanceerde en financierde om biodiversiteit te bevorderen en de schrikbarende staat van de aarde onder de aandacht van het grote publiek te brengen. De organisatie focust zich vooral op het Middellandse Zee-gebied, de poolregio en klimaatproblemen in derdewereldlanden.

Tijdens het gala wordt ook een groep van 33 bekende klimaatactivisten gepresenteerd die zich solidair verklaren aan de doelen van prins Albert en die hem gaan helpen de aarde te beschermen. Behalve Thurman maakt ook actrice Sharon Stone deel uit van deze ‘Grand Earth Pledge’, zoals de groep wordt genoemd.

In totaal zijn er 250 gasten uitgenodigd op het klimaatfeestje in Beverly Hills. Er zullen ook optredens zijn, onder anderen van Chris Isaak en Macy Gray.

Meer Monaco