Voetballer Messi krijgt van prijs Sport en Vrede 2020

Vorsten

18-12-2020 22:39:59

Lionel Messi is uitgeroepen tot ‘kampioen van de vrede van 2020’. De Argentijnse vedette van FC Barcelona kreeg de prijs van de 2020 Peace and Sport Awards uitgereikt door prins Albert II van Monaco.

“Het is een grote eer om uitgeroepen toe worden tot de kampioen voor de vrede van het Jaar”, reageerde Messi. “Respect voor anderen is iets dat ik als een kind heb geleerd en die belangrijke waarden probeer ik altijd toe te passen op het voetbalveld. Het is een genot om gezien te worden als een eerlijke speler. Ik wil Peace and Sport en prins Albert II bedanken voor deze prijs en wil graag een inspiratie blijven voor minderbedeelde mensen en hen blijven ondersteunen.”

“Bij Peace and Sport eren we degenen die hun invloed gebruiken om een blijvende impact op de samenleving te creëren en bij te dragen aan een betere en vreedzamere wereld”, zei prins Albert, zelf lid van het Internationaal Olympisch Comité. “Wij geloven dat het voorbeeld dat Messi geeft als rolmodel voor fair play op het veld en ook zijn sociale bijdrage een echte impact heeft in de huidige samenleving.”

De jury verwees daarmee onder meer naar de Messi Foundation, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het uitvoeren van daden van solidariteit en sociale betrokkenheid voor met name minderbedeelde kinderen in vooral Spanje, Argentinië, Mozambique, Palestina, Kenia, Syrië en Nepal. De gehele prijsuitreiking was dit jaar digitaal en Lionel Messi had de onderscheiding al ontvangen zodat hij er mee kon poseren en een kort dankwoord kon uitspreken.

Meer Monaco