Musica Amphion speelt voor koning in Japan

Vorsten

2014-09-20 14:44:00

DEN HAAG – Het ensemble Musica Amphion is door koning Willem-Alexander en koningin Máxima gevraagd in Tokio op te treden aan het slot van hun staatsbezoek aan Japan. Met het concert bedankt het koningspaar Japan voor de genoten gastvrijheid, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

Musica Amphion is in 1993 opgericht door klavecinist/blokfluitist Pieter-Jan Belder en speelt muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. Het muziekensemble gebruikt originele instrumenten om de muziek te laten klinken zoals deze destijds moet hebben geklonken. Of zoals het ensemble het zelf op de website verwoordt: “Muziek zoals ze klonk in de oren van de componisten zelf, dat is wat wij u willen laten horen.”

Koningin Beatrix bracht in 1991 een staatsbezoek aan Japan, het eerste in de bijna 400 jaar dat Nederland en het keizerrijk toen banden onderhielden. Zij nam het Concertgebouworkest mee naar Japan. Koning Willem-Alexander is met zijn keuze voor Musica Amphion iets bescheidener. Het concert is ook geen avondvullend programma, maar wordt gehouden aan het eind van de middag op 31 oktober.


Meer Vorstenhuizen