Na kalm weekend drukke week voor koningspaar

Vorsten

21-06-2014 08:42:00

DEN HAAG – Het koningspaar maakt zich op voor een drukke week. Zaterdag en zondag staan er geen publieke afspraken op de planning, maar vanaf maandag wacht Willem-Alexander en Máxima een vol programma.

De koning woont maandag de viering van 200 jaar Hoge Raad van Adel bij in de Haagse Ridderzaal. Daar neemt hij ’s middags het eerste exemplaar van het jubileumboek Wapenregister van de Nederlandse Adel in ontvangst. Máxima gaat die dag naar de bijeenkomst KRACHT on Tour in Eindhoven en zal speechen over het belang van financiële onafhankelijkheid.

Dinsdag en woensdag is het paar op staatsbezoek in Polen. De koning en koningin zijn uitgenodigd door president Komorowski. Weer terug in Nederland reikt het stel donderdag de Groeicertificaten uit aan de 18 deelnemende organisaties van het derde Oranje Fonds Groeiprogramma, een ondernemingsprogramma voor sociale pioniers.

Ook vrijdag is de agenda van Willem-Alexander niet leeg. Hij gaat dan naar de heropening van het Mauritshuis in Den Haag. Het museum aan de Hofvijver is de afgelopen 2 jaar compleet gerenoveerd en uitgebreid.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord