1,4 miljoen mensen zagen muzikaal eerbetoon aan koningin Máxima

Vorsten

2021-05-17 08:36:52

De muzikale show Koningin Máxima; een leven vol muziek is zondagavond door meer dan 1,4 miljoen mensen bekeken. Daarmee was de show ter ere van de vijftigste verjaardag van de koningin het op twee na best bekeken programma van de dag, meldt Stichting KijkOnderzoek.

In het NPO 1-programma, dat eerder was opgenomen in Theater Carré in Amsterdam, werd uitgebreid stilgestaan bij de rol van de koningin in het project Méér muziek in de klas. Máxima vertelde dat ze mede door naar Nederlandse muziek te luisteren de taal onder de knie heeft gekregen. Aan de feestelijke avond werkten tal van artiesten mee, waaronder Tania Kross, Jeroen van der Boom en Roel van Velzen. De presentatie was in handen van Buddy Vedder.

Op sociale media hadden veel theatermakers overigens kritiek geuit op de keuze voor Theater Carré. Vanwege de coronalockdown mogen Nederlandse podia al ruim een half jaar geen voorstellingen meer organiseren. Het viel bij veel kunstenaars verkeerd dat het theater wel open kon voor de verjaardag van de koningin.

Ook RTL Boulevard besteedde aandacht aan de verjaardag van Máxima. Het programma zond een special uit over haar leven. Daar keken 644.000 mensen naar, goed voor een tiende plaats op de dagelijkse kijkcijferlijst.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?