15 jaar geleden: de verloving van Willem-Alexander en Máxima

Kim Posthumus

2016-03-30 11:18:25

2001-03-30 18:55:55 NLD-20010330-DEN HAAG: (Vlnr) Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Maxima Zorreguieta, en prins Claus poseren op paleis Noordeinde in Den Haag na de bekendmaking van de verloving van het jonge paar. ANP FOTO/POOL/MARCEL ANTONISSE

Op 30 maart 2001 maakt Nederland voor het eerst officieel kennis met Máxima Zorreguieta. Het hele land raakt meteen in de ban van de mooie en charmante verloofde van prins Willem-Alexander.

Met de woorden: ‘Het is voor mijn man en mij een grote vreugde u de verloving aan te kondigen van onze zoon Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta’, kondigde koningin Beatrix destijds de verloving van haar zoon en schoondochter aan.

‘Wij hebben Máxima leren kennen als een intelligente, moderne vrouw, moedig, en trouw aan allen die haar dierbaar zijn. Zij heeft voor de moeilijke keus gestaan zich aan te passen aan de bijzondere levensopdracht van onze oudste zoon. Samen hebben Alexander en Máxima ervaren dat die opdracht soms grote offers vraagt waartegen hun liefde bestand moet zijn. Zij zijn zich ervan bewust dat veel mensen in ons land begrijpelijke aarzelingen voelen over hun liefde. Die gevoelens hebben zij zorgvuldig meegewogen bij het nemen van hun beslissing. Mijn man en ik hebben er het volste vertrouwen in dat Alexander en Máxima elkaar zullen aanvullen en steunen in de taak die voor hen ligt. Wij verheugen ons in hun geluk.’

Video: De eerste kennismaking met Máxima Zorreguieta

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer Nederland