Aangepaste Koningsdag dit jaar wel te volgen op tv

Vorsten

2021-04-02 12:23:19

Koningsdag is dit jaar gewoon te zien op televisie. De NOS volgt de activiteiten van koning Willem-Alexander en zijn familie in Eindhoven die dag op de voet. Vorig jaar bleef het gezin, net als de rest van Nederland, thuis op 27 april.

Vanwege het coronavirus is het ook dit jaar niet mogelijk om een rondgang door de stad te maken en handen te schudden. Daarom bezoekt het gezin de High Tech Campus in Eindhoven, die afgesloten is voor publiek. Daar wordt in een speciale studio onder andere een talkshow gehouden waar de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane aanschuiven. Ook ontmoet het gezin virtueel mensen en organisaties uit de omgeving. De uitzending wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom.

Om 19.00 uur wordt op NPO 1 teruggeblikt op de dag. Dat doet presentatrice Amber Brantsen vanaf het dak van een voormalig gebouw van Philips. Ook is er in deze uitzending aandacht voor Koningsdag in de rest van Nederland. Presentator Winfried Baijens rijdt van Den Haag naar Eindhoven en stopt onderweg op verschillende plaatsen.

Vorig jaar zou de koning met zijn familie naar Maastricht gaan. De jarige werkte toen met zijn gezin in de ochtenduren een druk programma af, waarin onder meer de digitale kleedjesmarkt virtueel werd geopend en via videobellen tal van gesprekken werden gevoerd. Willem-Alexander zei toen al dat hij hoopte dat het thuis vieren bij deze ene keer bleef.


Meer Nederland