Inzamelingsactie Alpe d’HuZes prins Bernhard succesvol

Vorsten

01-04-2014 05:12:00

AMSTERDAM – De inzamelingsactie van prins Bernhard die op 5 juni meedoet aan Alpe d’HuZes verloopt voorspoedig. Op zijn actiepagina staat dat er al 11.360 euro is gedoneerd voor KWF Kankerbestrijding en dat al 5.025 euro is toegezegd. Het streefbedrag van de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven was 5000 euro.

De prins wil eenmaal naar de top van de Alpe d’Huez fietsen. Zijn echtgenote prinses Annette gaat lopend de Franse berg op. Ze doen mee in de teams Cool Runnings 1 en Cool Runnings 2, samen met zijn collega’s van het bedrijf Levi9 en een groep artsen en een verpleegkundige uit het Academisch Medisch Centrum (AMC). Het team Cool Runnings 1 streeft naar 20.000 euro en heeft daarvan al ruim 13.300 euro opgehaald.

Een van de teamlieden is Marcel Levi, voorzitter van de raad van bestuur van het AMC. ”Ik vind het fantastisch dat patiënten met kanker, hun vrienden en familie, en in dit geval ook de artsen, zich bij de Alpe d’HuZes actie zo inzetten om fondsen te werven voor kankeronderzoek. Alpe d’HuZes is een sympathieke actie en ik vind het leuk en goed dat het AMC hieraan meedoet: zelf zal ik ook in dit team meefietsen”, zegt Levi.

Prins Bernhard is de afgelopen maanden behandeld aan non-Hodgkin lymfoom, een zeldzame vorm van lymfklierkanker. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte vorige week bekend dat de behandeling goed is aangeslagen en dat de prins zich goed voelt.

Meer Nederland