‘Afblazen Hollandse 100 enige juiste beslissing’

Vorsten

2020-03-15 12:52:01

De Hollandse 100 staat nog volledig achter de beslissing om het sportevenement niet door te laten gaan. Op Instagram staat de organisatie stil bij wat voor dag het eigenlijk had moeten zijn.

“Op de dag dat Patricia had willen zingen, Jan het startschot had willen geven, meneer Tjepkema opnieuw nummer 100 had willen dragen, Vera had willen afzien voor haar vader en Monique en Steyn voor Theo, we de route andersom hadden willen fietsen, Meriyem, Tim en Stijn iedereen wilden aanmoedigen, prinses Margriet onze nieuwe game had willen presenteren, ’t Spul(t) de sterren van de hemel had willen spelen, we elkaar hadden willen weerzien en weer hadden willen omarmen, we met alle superhelden samen een geweldige dag hadden willen beleven en een prachtige cheque hadden willen overhandigen aan onze onderzoekers, op deze dag zit Nederland bijna dicht en weten we dat we de enige juiste beslissing hebben genomen”, aldus de organisatie.

Woensdag trok de organisatie al een streep door het evenement, nog voordat het kabinet met de verscherpte maatregelen kwam rond het nieuwe coronavirus. Veel deelnemers aan De Hollandse 100 zijn mensen met een verminderde weerstand en mensen uit hun nabije omgeving.

Het sportevenement zou dit jaar voor de zesde keer plaatsvinden, ook nu weer om geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfeklierkanker. De opbrengst gaat naar de stichting Lymph & Co die prins Bernhard oprichtte nadat hij was genezen van de ziekte. Vorig jaar werd meer dan drie ton opgehaald en de teller voor 2020 is inmiddels de twee ton voorbij gegaan.


Meer Nederland