Ajax-fan Willem-Alexander in de kleedkamer bij Feyenoord

Vorsten

17-06-2020 11:49:40

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan De Kuip in Rotterdam. Hij wilde zich persoonlijk op de hoogte stellen van de gevolgen van de coronacrisis voor de sport- en evenementensector. Het Feyenoord-stadion is naast voetbaltempel ook een evenementencentrum, waar congressen en concerten plaatsvinden. Vanwege de crisis ligt dat al enkele maanden stil.

De koning, bekend als fan van Feyenoords eeuwige rivaal Ajax, ging na aankomst in gesprek met algemeen directeur Jan van Merwijk en financieel directeur Carl Berg over de impact van de beperkende maatregelen op de huishouding en financiën van De Kuip. Ook de plannen voor het nieuwe stadion kwamen aan bod en ook werd gepraat over de nieuwe Alliantie van Evenementenbouwers, die eind mei is gesmeed om de belangen van sport, cultuur en entertainment nadrukkelijker te bepleiten.

Willem-Alexander kreeg na het gesprek een rondleiding door delen van het stadion, waar hij ook weer medewerkers ontmoette die hem vertelden wat de crisis en het afgelasten van wedstrijden en evenementen voor hun betekende. Dat hoorde de koning onder meer van de chef-kok en op het veld van de veldploeg en technische dienst. Ook ging hij langs bij de Feyenoord-campus en het Feyenoord-museum. De rondleiding eindigde in de kleedkamer, waar captain Steven Berghuis zijn verhaal kon doen over het onverwachte slot van de voetbalcompetitie.

De koning besloot zijn werkbezoek in het naast het stadion gelegen Maasgebouw waar in gesprekken verder werd ingegaan op de gevolgen van de corona-uitbraak voor de evenementensector.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.