Alexia krijgt aandacht in Oostenrijkse media

Vorsten

27-02-2016 22:03:00

De Oostenrijkse politie heeft meegedeeld dat er geen derden waren betrokken bij het ski-ongeluk van prinses Alexia zaterdag in Lech. Dat meldde de politie van Vorarlberg aan de Salzburger Nachrichten die over het ongeval berichtte op de website.

“Schuld van derden of een botsing zijn niet de oorzaak geweest”, aldus de politie van de deelstaat waar Lech ligt. Volgens de Salzburger Nachrichten, die ook door andere Oostenrijkse media wordt aangehaald, zou prinses Alexia haar rechterbeen hebben gebroken in een zogenoemd ‘Funpark’.

De Wiener Zeitung schreef zaterdagavond dat waarnemers bij de fotosessie van de koninklijke familie eerdere deze week hadden opgemerkt dat de drie prinsessen op de ski’s een ‘zeer goede indruk maakten’. De koningsdochters komen al bijna vanaf hun geboorte in het Oostenrijkse wintersportoord, waar de Oranjes al vier generaties te gast zijn.

Oostenrijkse media brachten in hun verslagen over het ongeluk van Alexia ook de tragedie van haar oom prins Friso in herinnering. Die werd in 2012 getroffen door een lawine en overleed uiteindelijk een jaar later aan de gevolgen daarvan.

Meer Nederland