Alexia moet naast schoolopdrachten ook vrijwilligerswerk doen

Vorsten

2021-03-02 15:31:16

Prinses Alexia treedt met haar inschrijving aan de United World College of the Atlantic in Wales niet alleen in de de voetsporen van haar vader koning Willem-Alexander, maar ook in die van prinses Elisabeth van België. De Spaanse prinses Leonor gaat er komend schooljaar ook naar toe. De school wordt gezien als één van de meest prestigieuze ‘middelbare scholen’ ter wereld.

Koning Willem-Alexander ging van 1983 tot 1985 naar het Atlantic College. Leonor zit nu nog op de school die in 1962 werd opgericht door de Duitser Kurt Hahn, Elisabeth studeerde vorig jaar af. Ondertussen zijn er al meer dan tien scholen die bij deze scholengroep horen, maar die in Wales was de eerste. Op de school maken middelbare scholieren hun opleiding af. Zo ook Alexia, die nu nog in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag zit.

Wie de opleiding in Wales afrondt, krijgt met het papiertje toegang tot veel universiteiten over de hele wereld. Het niveau van het onderwijs ligt dan ook behoorlijk hoog. Bij de selectie wordt gekeken naar schoolresultaten, maar ook naar de interesse in andere culturen en sociale vaardigheden.

Reddingsboten

Zo is een vast onderdeel van de opleiding ook het doen van vrijwilligerswerk. Dat is bijvoorbeeld het helpen van eenzame ouderen of het werken op een reddingsboot. Ook zal Alexia leren om te gaan met verschillende culturen, want de klassen worden samengesteld met leerlingen van over de hele wereld. United World College of the Atlantic is niet alleen weggelegd voor rijke kinderen. Ongeveer de helft van de kinderen maakt namelijk gebruik van een beurs.

De RVD waarschuwt dat de mediacode ook in Wales van kracht is. “De periode van de schooltijd van de prinsessen is privé. Op uitdrukkelijk verzoek van de ouders wordt een beroep gedaan op de media de persoonlijke levenssfeer van hun dochters te blijven respecteren.”


Meer Nederland