Alexia nog in het ziekenhuis

Vorsten

29-02-2016 19:14:00

LECH – Prinses Alexia verblijft nog in het ziekenhuis, waar ze bijkomt van de operatie aan haar gebroken rechterbeen. Onbekend is wanneer de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima weer naar huis mag. Zaterdagavond maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat het ziekenhuisverblijf een aantal dagen zal zijn.

RTL Boulevard berichtte dat Willem-Alexander en Máxima meteen bij Alexia waren  na haar ski-ongeluk in het funpark. Máxima vergezelde haar dochter in de helikopter naar het ziekenhuis. Willem-Alexander bracht haar ski’s naar het hotel en spoedde zich daarna naar het ziekenhuis om samen met Máxima hun dochter naar de operatiekamer te begeleiden.

Hoogstwaarschijnlijk bevindt Máxima zich nog in Lech bij haar tienjarige dochter, terwijl het Nederlandse regeringstoestel, de PH-KBX, zondag de rest van de koninklijke familie terugvloog naar Schiphol.

Op de openbare agenda van de koninklijke familie staan voor deze week voorlopig nog geen agendapunten voor Alexia’s ouders. Wel wordt haar oma prinses Beatrix vrijdag verwacht in Haarlem bij de oplevering van het interieur van het gerestaureerde middenschip van de Sint Bavokerk.

Meer Nederland