‘Amalia kan koningschap in de toekomst goed aan’

Vorsten

2021-05-17 22:46:56

Koningin Máxima heeft geen enkele twijfel of haar oudste dochter Amalia het koningschap aan kan. “Ik denk dat ze het heel goed aankan”, vertelde ze in het interview ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag. Troonopvolgster Amalia wordt in december achttien jaar.

“Ik zie haar niet als toekomstige koningin, ik zie haar nog steeds als mijn kleine baby”, aldus Máxima. “Ik zie een meisje dat het heel goed doet en heel verantwoordelijk is.” Volgens de koningin is haar oudste dochter zich bewust van haar toekomst en gaat ze daar heel goed mee om. “Ze neemt haar tijd, maar ze is een heerlijk mens. Dat voorop.”

Máxima denkt dat ook Amalia een eigen invulling aan het koningschap zal geven. “Ze zal haar eigen manier vinden. Het leven van onze kinderen staat in de spotlights en dat brengt zijn uitdagingen, maar ook enorm veel leuke en mooie dingen. Je krijgt de kans om iets te betekenen voor anderen en de kans om iets te veranderen. Ik weet zeker dat ze haar manier zal vinden en passies zal ontwikkelen.”

Maar, zo zei Máxima, Amalia “is er nog niet”. De Prinses van Oranje, die maandag is begonnen aan haar eindexamens, is volgens haar moeder “nog bezig zich te ontwikkelen”.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?