Amalia krijgt met 100.000 andere meisjes brief over dienstplicht

Vorsten

20-10-2020 11:17:05

Ruim honderdduizend 17-jarige meisjes hebben een brief gekregen waarin staat dat zij staan ingeschreven voor de dienstplicht. In totaal zijn er 212.000 brieven naar 17-jarige jongens en meisjes verstuurd, laat een woordvoerder van het ministerie van Defensie weten. Onder hen is natuurlijk ook prinses Amelia, die net als de anderen geboren is in 2003.

Eerder kregen alleen jongens de brief over de dienstplicht. Vanaf dit jaar krijgen ook meisjes de brief. “Meiden en jongens in dit land hebben gelijke rechten en gelijke plichten”, zegt minister Ank Bijleveld van Defensie in een video op Twitter.

De kans dat de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt opgeroepen is echter erg klein. Met de brief hoopt minister Bijleveld wel dat “alle meiden in Nederland” serieus gaan kijken naar een baan bij Defensie. De Belgische prinses Elisabeth gaat Amalia daar al een beetje in voor, zij studeert sinds september namelijk Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School in Brussel.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord