Amalia wint virtuele F1-race met dank aan eerste rijles

Vorsten

2021-04-27 13:12:15

De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben tijdens Koningsdag in Eindhoven virtueel tegen elkaar geracet in een Formule 1-auto. Amalia kwam als eerste over de finish, mogelijk met dank aan de eerste rijles die ze achter de rug heeft. “Ik heb één rijles gehad. De anderen zijn allemaal afgelast”, zei de prinses.

De dochters van het koningspaar maakten onder leiding van voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos een rondje over het circuit van Zandvoort, dat eigendom is van prins Bernhard. De installatie in de simulatoren was al lastig door de hakken van de prinsessen, maar eenmaal klaar vloog Amalia uit de startblokken.

Samen met Alexia zorgde ze voor een nek-aan-nekrace tot de finish. Gelukkig konden de auto’s niet beschadigd raken want anders hadden de drie waarschijnlijk niet het einde gehaald. De drie prinsessen spinden meermalen, belandden in het gras en zelfs in de muur, maar konden daarna hun race weer voortzetten.

Na de overwinning van Amalia maakte ze plaats voor haar vader en ging ook koning Willem-Alexander een rondje over het circuit. Dat ging niet naar verwachting, vond hij. “Het ging slecht”, lachte Willem-Alexander toen hij ‘uitstapte’.

De virtuele Formule 1-race was niet de eerste van de prinsessen. Eerder namen Ariane en Alexia deel aan een hoovercraftrace.


Meer Nederland