Koninklijke ontvangst op Noordeinde

Vorsten

26-01-2015 18:27:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandag op Paleis Noordeinde in Den Haag de Nederlandse ambassadeurs ontvangen. Ook prinses Beatrix en Pieter van Vollenhoven waren bij de ontvangst aanwezig, evenals minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

Eerder op de dag gingen de ambassadeurs op de foto met Koenders en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Nederland heeft 107 ambassadeurs, 24 consuls-generaal en twaalf zogeheten permanente vertegenwoordigers bij internationale organisaties zoals de EU, de VN en de NAVO.

Tijdens de Ambassadeursconferentie, die nog de hele week duurt, verdiepen de diplomaten de contacten met de politiek, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties in Nederland. Onder de aanwezigen is prins Jaime, sinds oktober aan de slag als Nederlands ambassadeur bij de Heilige Stoel, zoals de diplomatieke post bij het Vaticaan officieel heet.

Meer Nederland