Koningspaar ontvangt alle ambassadeurs

Vorsten

26-01-2015 08:53:00

DEN HAAG – Alle Nederlandse ambassadeurs en consuls-generaal zijn deze week in Den Haag voor de jaarlijkse conferentie om alle neuzen weer in dezelfde richting te krijgen. De diplomaten kunnen ook kennismaken met Bert Koenders, de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, en maandagmiddag worden ze op Paleis Noordeinde ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Onder de aanwezigen is ook prins Jaime, sinds oktober aan de slag als Nederlands ambassadeur bij de Heilige Stoel, zoals de diplomatieke post bij het Vaticaan officieel heet. In december kon Jaime zijn geloofsbrieven aanbieden aan paus Franciscus en begin deze maand had hij opnieuw een ontmoeting met de kerkvorst tijdens de traditionele nieuwjaarsontvangst.

Koning Willem-Alexander is net terug van een retourtje Riyad, waar hij samen met Koenders zijn deelneming betuigde met het overlijden van koning Abdullah. Koningin Máxima was afgelopen week in Londen en Davos, in haar hoedanigheid van speciaal vertegenwoordiger van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

Het koningspaar gaat dinsdag naar Polen voor het bijwonen van de herdenking van de bevrijding van concentratie-en vernietigingskamp Auschwitz op 27 januari 1945.

Meer Nederland