Amsterdam in de ban van Koningsdag

Vorsten

26-04-2014 05:29:00

AMSTERDAM – De allereerste Koningsdag wordt zaterdag in Amsterdam uitgebreid gevierd. In de hoofdstad zijn naast de traditionele vrijmarkten maar liefst 166 evenementen en 13 grote dancefeesten.

De feesten vinden onder meer plaats op de NDSM-werf, bij de RAI, het Olympisch Stadion en het Java-eiland en bieden plek aan zo’n 125.000 mensen. Wie erbij wil zijn, moest van tevoren een kaartje scoren. Op Koningsdag zelf is het niet meer mogelijk een ticket te kopen. Zo wil Amsterdam voorkomen dat mensen tevergeefs naar de hoofdstad komen.

De NS zet langere en meer treinen in om iedereen op Koningsdag te vervoeren. Speciaal voor Koningsdag is er de 26APPril. Op deze app is niet alleen alle informatie te vinden over wat er te doen is in de stad, maar krijgen bezoekers ook het laatste nieuws over bijvoorbeeld overbevolkte plekken of de aanwezigheid van zakkenrollers.

Het jaarlijkse feest van Radio 538, voorheen altijd op het Museumplein in Amsterdam, is dit jaar voor het eerst in Breda. Op het podium staan onder anderen Alain Clark, Armin van Buuren, Chef’Special, Gers Pardoel en Kensington.

Meer Nederland