André van Duin zou eigenlijk gesprek met prinses Beatrix doen

Vorsten

13-10-2021 10:54:30

André van Duin zou eigenlijk het exclusieve interview met prinses Beatrix doen over het jubileum van het Prinses Beatrix Spierfonds. Dat heeft Omroep MAX desgevraagd aan het ANP bevestigd. Het interview, waarin de prinses vooral praatte over haar werk als beschermvrouwe van de organisatie, werd uiteindelijk gedaan door MAX-directeur Jan Slagter.

“Er heeft een aantal veranderingen plaatsgevonden met betrekking tot de uitzending”, laat de omroep in een korte verklaring weten. “De rol van André van Duin is daardoor komen te vervallen. Om die reden was hij niet in de uitzending te zien.”

Een reden voor deze veranderingen wil Omroep MAX niet geven. Jan Slagter liet voorafgaand aan de uitzending weten dat hij “voor dit gesprek toch wel behoorlijk nerveus was. Ook als het alleen maar over spieren gaat: je hebt wel te maken met de prinses. Ik ben daar twee dagen in m’n hoofd mee bezig geweest.”

Vooraf was afgesproken dat het gesprek niet over Beatrix zelf zou gaan. “En daar heb ik me keurig aan gehouden”, aldus Slagter. “Het was een prettig gesprek.” Het gesprek vond plaats op Paleis Soestdijk.


Meer Nederland