Aruba laatste halte kennismakingstoer

Vorsten

2013-11-20 05:18:00

ORANJESTAD – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen woensdag op Aruba aan hun laatste kennismakingsbezoek binnen het koninkrijk. Het eiland heeft een groots welkom voorbereid voor het koningspaar dat donderdag de eind mei in Groningen begonnen toer langs alle provincies en Caribische eilanden afsluit.

Ook op Aruba is het programma zo samengesteld dat zoveel mogelijk mensen de koning en koningin kunnen zien. Op het strand van Bushiribana is woensdagavond plek voor 7000 mensen bij de ‘royal night’, zoals de bijna anderhalf uur durende muzikale feestavond is gedoopt. Alle schooljeugd van het eiland is donderdag present in het stadion om het koninklijk bezoek met sport, spel en dans te verwelkomen.

Het koningspaar dat dinsdag al aankwam uit Curaçao, wordt officieel verwelkomd voor het gebouw van de Staten. Daarna volgen korte gesprekken met achtereenvolgens gouverneur, parlementsleden en de net herkozen premier Mike Eman en zijn nieuwe kabinet. Aansluitend gaat het koninklijk gezelschap naar San Nicolas voor het bijwonen van een jongerendebat over de toekomst van Aruba.

Aruba dient aan het einde van de week ook als uitvalsbasis voor de kennismakingsbezoeken aan de Latijns-Amerikaanse buurlanden Colombia en Venezuela. Het koningspaar wordt daarbij vergezeld door minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken die zijn voor het binnenland en koninkrijksrelaties verantwoordelijke collega Ronald Plaskerk aflost.


Meer Nederland