Willem-Alexander ontvangt Stephan Weil

Vorsten

11-04-2014 07:41:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander ontvangt maandag aan het begin van de middag Stephan Weil, President van de Duitse Bondsraad. De ontvangst vindt plaats op Paleis Noordeinde.

Sinds 2000 is het gebruikelijk dat de jaarlijks wisselende Bondsraadvoorzitter een bezoek brengt aan Nederland. Weil wisselt maandag in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag ook van gedachten met de voorzitters van de Eerste Kamer en Tweede Kamer. En hij heeft een ontmoeting met minister-president Mark Rutte op het ministerie van Algemene Zaken.

Rutte en Weil spreken volgens de Rijksvoorlichtingsdienst over de relatie tussen tussen Duitsland en Nederland, de economische samenwerking, de algemene politieke situatie in beide landen en de komende verkiezingen voor het Europees Parlement.

Lunch

In de Statenzaal luncht Weil met genodigden uit de wereld van politiek, bedrijfsleven, wetenschap en cultuur.

De Duitse Bondsraad bestaat uit leden van de regeringen van de zestien deelstaten van Duitsland. Via dit orgaan nemen de deelstaten deel aan het wetgevingsproces. De Bondsraad telt 69 leden; iedere deelstaat heeft minimaal drie en maximaal zes stemmen. Stephan Weil is minister-president van de deelstaat Nedersaksen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.