Beatrix beleeft veel plezier aan bezoek

Vorsten

2020-06-10 15:18:33

Prinses Beatrix had er woensdagmiddag enorm zin in. Ze kwam nog net niet de Baarnse speeltuin binnen huppelen, maar uit alles bleek dat ze blij was om na ruim drie maanden van publieke inactiviteit weer naar buiten te treden. En waar kon dat beter bij de Buitenspeeldag van haar ‘eigen’ Jantje Beton, waarvan ze alle vele jaren een zeer betrokken beschermvrouw is.

De Baarnse schoolklas die tijdens het bezoek van Beatrix van de speeltuin gebruik mocht maken, was pas kort van tevoren op de hoogte gesteld van de komst van de prinses. De aanvankelijke schrik en terughoudendheid maakte al snel plaats voor een spontane interactie tussen de kinderen en Beatrix.

“Wilt u mijn trucje zien”‘ vroeg een meisje, waarna ze met een vriendinnetje een aantal radslagen maakte. “Zit je op gym,” wilde de prinses weten. Ze vertelde lachend dat een aantal van haar kleinkinderen zich ook dubbel kunnen vouwen, een vaardigheid die ze bij turnen hebben opgedaan en zeker niet van haar hebben geleerd.

Computerscherm

De prinses was blij dat de jeugd weer naar buiten kon. Rennen, ravotten en bewegen waren belangrijk zo stelde ze in de gesprekken die ze rond en tijdens de rondleiding door de ruim bemeten speeltuin voerde. Dat de jeugd gemiddeld 2,5 kilo was aangekomen tijdens de lockdown, deed haar schrikken. Dat onderstreepte nog maar eens het belang van het buitenspelen en andere dingen doen dan naar een computerscherm

Zelf had ze zich de afgelopen weken vanwege de coronacrisis grotendeels teruggetrokken op kasteel Drakensteyn, om de hoek in Lage Vuursche. Helemaal alleen was ze daar niet geweest. Kinderen en kleinkinderen waren op bezoek geweest en met Hemelvaart had iedereen genoten van haar grote tuin, én van de daar opgestelde trampoline. Sinds kort reed ze ook weer paard, zo vertrouwde ze haar gesprekspartners toe.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek