Beatrix bezoekt Deens eiland met koningin Margrethe

Vorsten

02-05-2022 19:42:03

Prinses Beatrix brengt binnenkort een bezoekje aan het Deense eiland Amager, in gezelschap van de Deense koningin Margrethe. De royals bezoeken Amager op 20 mei om “vijfhonderd jaar aanwezigheid van Nederlandse boeren in Denemarken en honderd jaar Amager Museum” te vieren, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De dag begint met een ontvangst op het stadhuis van Dragør, waarna Beatrix en Margrethe met de koets naar het Amager Museum vertrekken voor de opening van de tentoonstelling Amager’s private treasures. Hierbij wordt aandacht besteed aan de lokale geschiedenis en de komst van Nederlandse emigranten. Vervolgens bezoeken Margrethe en Beatrix een andere tentoonstelling bij de Oude Museum Boerderij, genaamd 500 years of Dutch history on Amager. Hierin wordt getoond “hoe Nederlanders leefden en werkten”.

Daarna woont het duo een traditionele demonstratie met paarden bij. Tot slot bezoeken de prinses en koningin een boerderij genaamd Seerupgaard, waar de achttiende generatie van een van oorsprong Nederlandse familie zich richt op het telen van kruiden, groenten en bloemen. Op de boerderij leren schoolklassen meer over biologische landbouw.

Sinds vorig jaar worden verscheidene activiteiten georganiseerd in Denemarken die “de historische banden” tussen de twee landen en “huidige samenwerking op landbouwgebied” beklemtonen.


Meer Nederland

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug