Beatrix bij EU-jeugdorkest in Concertgebouw

Vorsten

27-07-2016 13:09:00

Prinses Beatrix

Prinses Beatrix is op maandag 29 augustus aanwezig bij een concert van het European Union Youth Orchestra in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Het orkest brengt daar onder leiding van dirigent Bernard Haitink Sinfonieta concertante van Joseph Haydn en Symfonie nr. 7 van Bruckner ten gehore, ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van het gezelschap.

Het European Union Youth Orchestra is het jeugdorkest van de Europese Unie. Het orkest is in 1976 opgericht ter bevordering van culturele samenwerking, eenheid en vriendschap onder Europese jongeren. Ieder jaar worden uit vierduizend kandidaten uit alle lidstaten van de Europese Unie 140 getalenteerde jongeren tussen de 14 en 24 jaar geselecteerd. Het gezelschap biedt hun de kans internationale ervaring op te doen en samen te werken met beroemde dirigenten.

Het concert in Amsterdam is onderdeel van de Capital Sounds tour. Het is de bedoeling de komende jaren de hoofdsteden van alle lidstaten van de EU te bezoeken, waarbij voorafgaand aan elk concert een korte inleiding wordt gehouden. In Amsterdam is schrijver Geert Mak genodigd.

Meer Nederland