Beatrix bij jubileum Commissie van Toezicht

Vorsten

2014-11-03 06:22:00

DEN HAAG – Prinses Beatrix is maandag in Amersfoort. Daar woont ze de viering bij van het 200-jarig bestaan van de Commissie van Toezicht op het gevangeniswezen. Ook staatssecretaris van Veiligheid & Justitie Fred Teeven is bij het jubileum. Hij houdt een toespraak.

Ondertussen zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima op staatsbezoek in Zuid-Korea. Dat bezoek ging maandagochtend (lokale tijd) van start met een kranslegging bij het Herinneringsmonument op de nationale begraafplaats in Seoul. Dinsdagavond wordt het afgesloten met een concert van harpiste Lavinia Meijer, dat de koning en koningin als dank voor hun ontvangst aanbieden aan de Koreaanse autoriteiten.

Donderdag komt het koningspaar weer in actie in Nederland, zo is te zien in de agenda van het Koninklijk Huis. Willem-Alexander is dan in Den Haag bij de benoeming van de ‘Nationale Iconen 2014’ tijdens de Innovatieconferentie in de Ridderzaal. Máxima bezoekt ondertussen in de provincie Groningen twee deelnemers aan het programma Kinderen Maken Muziek, een samenwerking tussen het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Oranje Fonds.


Meer Nederland