Beatrix en Mabel bij bekroning ingenieur

Vorsten

2019-03-17 19:27:00

Prinses Beatrix en prinses Mabel zijn maandagavond op Dag van de Ingenieur in Veldhoven aanwezig bij de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs. Deze wordt voor de vijfde keer toegekend door het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs (KIVI). De winnaar mag zich daarna ‘Ingenieur van het Jaar’ noemen.

Voor de prijs zijn na voorselectie drie ingenieurs voorgedragen: Maja Rudinac, oprichter van Robot Care Systems, Almer van der Stoel, directeur van een trits bedrijven, en Eelco Osse, onder meer directeur-eigenaar van Osse Equipment Manufacturing Group. Zij hebben zich volgens de jury in hun werk onderscheiden op het gebied van expertise, innoverend vermogen, ondernemerschap en maatschappelijke impact.

Wie de prijs uiteindelijk krijgt, wordt tijdens het samenzijn in het auditorium van ASML bekendgemaakt. De prijswinnaar mag daarna op de foto met de beide prinsessen en de drie finalisten krijgen gelegenheid om Beatrix en Mabel iets van hun werk te laten zien.

De ingenieursprijs is sinds 2015 vernoemd naar de overleden prins Friso. Hij was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI. Sinds de instelling van de prijs zijn Friso’s moeder prinses Beatrix en weduwe prinses Mabel steeds bij de uitreiking geweest.


Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!